maandag 30 november 2015

29-11-2015: Tisvoorniksmarathon, Geldrop


Daar zit je dan op de vroege maandagmorgen bij de huisarts. Het is al jaren geleden dat ik hier was en ze kijkt me kritisch aan. 'Als jij hier komt is er echt iets aan de hand', is het eerste wat ze tegen me zegt, om vervolgens op te merken dat ik niet normaal adem en ook niet normaal klink. Dat hoor ik wel vaker maar dat is dan in een andere context. Maar ze heeft dus wel meteen door waarom ik hier ben. Een half uur later sta ik weer buiten met een dik pak papier voor nader onderzoek. Ik mag de medische mallemolen in. Ben best wel even onder de indruk want ik had verwacht om even een puffertje te kunnen halen en vervolgens weer opgelucht adem te kunnen halen. Waarschijnlijk heb ik het zo benauwd omdat ik mijn kop in het zand heb gestoken? Dat puffertje heb ik wel gekregen maar er is misschien wel meer aan de hand dan ik dacht. Da's dan niet zulk prettig nieuws. Gelukkig heb ik de fijne herinnering van gisteren want toen was ik dan eindelijk eens bij de Tisvoorniksmarathon in Geldrop. Hij stond al vele jaren in de planning maar steeds kwam het er niet van. Ik had me laten vertellen dat dit een mooie loop is dus dat wil ik dan wel eens zien.

zondag 8 november 2015

8-11-2015: MarathonplusCentennial halve 100 km (baan), Deventer


8 november 2009: Het is mistig en fris. Slechts één vrouw loopt de 100 km in Deventer. Maar wel een vrouw in vorm, op jacht naar een PR. Ze moet er hard voor werken en vechten tegen de kramp maar ze verbetert haar PR met 8 secondes. Missie geslaagd. Nou ja, niet helemaal want eigenlijk was het doel 1 seconde minder (lees het verhaal hier). 

8 november 2015: Het is mistig maar na een paar uur klaart het op. Maar liefst 5 vrouwen zijn gestart voor de 100 km in Deventer. Eén vrouw is zeker niet in vorm. Maar wel eigenwijs zoals altijd. En dus wil ze proberen om de 100 km uit te lopen en daarmee een Sarah-PR neer te zetten want die heeft ze nog niet op een 100 km. Uitlopen binnen de limiet van 11 uur is dus voldoende maar een beetje redelijke tijd zou ze toch ook wel willen.